Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'jenvey itb'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Blogs

  • Alexander72's Blog
  • SteveD's Blog
  • Norman's Blog
  • Marto's Blog
  • Soot1e's Blog
  • Dommo's Blog
  • KugaWestie's Blog
  • R7 WSC's Blog
  • shindha's Blog
  • Nothing ventured nothing gained
  • Mark's First Time Build Blog
  • marcusb's Blog
  • Meakin's Blog
  • pickmaster's Blog engine swap
  • Steve_Farrimond's Blog
  • PaulJones148's Blog
  • paul gibney's Blog
  • philwilson133's Blog
  • Koso Digital Dash Fitting
  • IanG1's Blog
  • Tel's Tales
  • chrisando's Blog
  • Pistol Pete - Essex AO x 0.5's Blog
  • Enclosed Trailer Build Diary
  • Piece of cake
  • johnbmaximus' Blog
  • harry may 11's Blog
  • johngill's Blog
  • waynezilla's Blog
  • Fishcake's Blog
  • Julian's 7se rebuild
  • japltor60's Blog
  • Xflow17's Blog
  • How to Assemble a Duratec
  • Beez's 2014 Sprint Blog
  • czphillips' Sigma Swap
  • West300's Blog
  • Speed Series Results
  • Wagoneer's Blog
  • First Westi
  • Quinten's Mighty Blog
  • Chriscooper1's Blog
  • Murraymint's Blog
  • johnev's Blog
  • Master Thatcher's Blog
  • Chris Hooper's SDV Mazda build.
  • Mr T's Blog
  • Nosbod's Mega S2000 Blog
  • stephenh's Blog
  • TREVORGIDLOW's Blog
  • AdamR's MX-R1000 Build
  • My Lawnmower Runs on Super...
  • johnev's Blog
  • John's Sport 250 Build
  • Jaguar C Type
  • Andy665's SEiGHT
  • Loton Park 2017
  • Toys4x4boys Westy Journey
  • Sprinting (not the Usain Bolt type)
  • Rob
  • A Seven Tour(s)
  • Bills Birthday
  • Raising the dead
  • Gerry
  • Onliest Music - alternative Smeg selections

Forums

  • Main Club Area
    • The Start Line
    • Frequently Asked Questions (FAQs)
    • Tech Talk
    • IVA Info
    • X-Cars
    • Membership Information ONLY
  • Out & About With Your Westfield
    • Local Area Meets, Events & Kit Car Shows
    • Speed Series / Hill Climbing / Racing
    • Track Days
    • Places to Visit and Road Trips
  • Club Member Adverts
    • Cars for Sale
    • Cars Wanted
    • Parts for Sale
    • Parts Wanted
  • External and Non-Club Member Adverts
    • External Adverts
  • Chat & General Information
    • Stuff & Nonsense

Calendars

  • Speed Series Events Calendar
  • WSCC Local Events Calendar
  • WSCC Events Calendar

Product Groups

  • WSCC Membership
  • WSCC Speed Series
  • WSCC Track Days
  • Admin Only (Archive)
    • Previous Sprint Events
    • Previous Track Days
    • Previous Merchandise
    • Previous Club Publications
  • Club Publications

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 1 result

  1. Chris Broster - Bristol & Bath AO

    Wild idle on Zetec Blacktop

    Hello collective brain, I am struggling to get this pesky westfield back on the road after my fuelling/ignition issues. I too had this fault with my 1.8 Zetec - died on track at Castle Coombe - fixed in pits then spluttered on track so binned it. ed on track so binned it. Sadly died again and had to be recovered home After checking all electrics and fuel etc etc worked again? But then failed on M5 heading to Stoneleigh.... Same thing as you with spluttering and coughing then run down. I did however find that one bolt from the throttle linkage mounting was missing on the ITB and this was causing the linkage to swing when accelerator pushed. Great service from Jenvey - replacement free and next day delivery. I have now... Replaced fuel pump with new Walbro one from Glencoe - Speak to Terry, great service https://www.glencoeltd.co.uk/ (Actually, higher spec for less) Fitted new Sytec in-line fuel filter - again from Glencoe Replaced all hoses with new Cohline fuel lines - Glencoe Checked all relays are working when and how intended - pre-ignition and ignition  Checked all fuses Checked all Earth connections - removed, cleaned and refitted. Refitted vacuum pipe to Fuel Pressure Regulator Replaced all spark plugs and checked for spark etc Checked injectors are firing ok. The result so far is that the car now starts and runs but is currently ticking over at 3000! This has been adjusted down from 4000 by winding in the throttle cable seat (result of reattaching the throttle linkage). So now it is firing again my remaining issue is that on start it races up to 3000 rpm and if I blip the throttle or accelerator pedal it rises but then settles back at 3000? Engine is 1.8 Zetec Blacktop with Jenvey ITB and MBE ECU. I have tried winding the throttle cable to absolute slack and no joy. I tried, gently, lifting the throttle linkage back to try to 'back it off'. The best this did was drop revs by 200? As soon as took pressure off it went back to 3000 plus? I’ll try to upload video of start, revving and fall back to idle. I haven't messed with ECU since it was mapped at InterPro in April. The only thing I think of left to check/change is Throttle Position Sensor. Anyone got any experience, ideas, Jenvey set up instructions or 'how to set idle guides'? Cheers Chris
×
×
  • Create New...

Important Information

Please review our Terms of Use, Guidelines and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.